Menu Weselne I

Restauracja ”Eliksir”

W skład ceny podstawowej 190 zł/os.  wchodzi:
Lampka wina musującego na powitanie gości
Chlebek weselny
10 przekąsek zimnych
4 dania gorące (w tym 2 zupy)
Kawa, herbata (bez ograniczeń)
Mix ciast na paterach
Owoce sezonowe
Napoje gazowane (bez ograniczeń)
Soki serwowane (bez ograniczeń)
Dla nowożeńców z łazienką
Miejsca parkingowe
Ochrona

Dodatkowe atrakcje (za opłatą)
Stół wiejski – 1200 zł
Fontanna czekoladowa – 800 zł
Drink Bar – 1600 zł
Piwo beczkowe 30 l – 400 zł
Dzieci od 4 do 10 lat 50% ceny
Obsługa: video, fotograf, orkiestra 100%
Minimalna liczba osób dorosłych 70
Nie pobieramy korkowego

 

Menu 190 zł/os

I Danie gorące(2 do wyboru)
Rosół z makaronem domowym
Flaki z bułeczką
Krem z pomidorów z mozzarellą
Krem z białych warzyw
Krem z brokułów

II Danie gorące
Polędwiczki wiep.zapiekane w soli morskiej i pieprzu ,ziemniaki,pieczarki po burgundzku
Udko kacze pieczone,ziemniaki zapiekane,surówka modra
Piersi z kaczki w sosie winno żurawinowym,śląskie ,buraczki zasmażane,surówka
Kotlet De volaie,ziemniaczki tradycyjne,mix surówek
Kotlet schabowy,ziemniaczki tradycyjne,kapusta zasmażana ,surówka
Pierś z indyk pieczona, w sosie ziołowym,śląskie,mix surówek
Udko z kurczaka nadziewane pieczarkami ,ziemniaczki tradycyjne,mix surówek
Roladka z kurczaka nadziewana mozzarellą i suszonymi pomidorami,ryż,mix surówek
Karkówka  w sosie ziołowym,śląskie,buraczki zasmażane,surówka
Schab środkowy pieczony w sosie własnym,śląskie ,mix surówek

III Danie gorące
Boeuf Stroganow z pieczywem
Udziec pieczony z indyka,ziemniaki pieczone ,surówka
Pierś z kurczaka grilowana,ziemniaki pieczone ,surówka
Potrawka z kurczaka na białym winie
Bigos na czerwonym winie
Mix pierogów (mięso, szpinak z gorgonzolą)

IV Danie gorące
Barszcz czerwony z pasztecikami
Barszcz biały z szynką wiejską
Żurek z kiełbasą i jajkiem

Przekąski zimne(10 do wyboru w tym 3 sałatki)
Półmisek mięs pieczonych(boczek, schab środkowy, schab kark, pasztet)
Półmisek wędlin (szynka, polędwica ,baleron, salami, kabanosy)
Pierś z indyka pieczona, podana z żurawiną
Rolada szpinakowa z łososiem + sos czosnkowy
Ryba faszerowana w galarecie
Tatar z cebulką i ogórkiem konserwowym
Schab po warszawsku
Szynka w galarecie
Ryba po grecku
Ozorki w galarecie
Nóżki w galarecie
Śliwka zawijana w boczku
Śledzie w dwóch smakach
Deska serów
Mix jajek
Sałatka jarzynowa
Sałatka mix sałat, pomidory suszone,ser lazur
Sałatka grecka
Sałatka hawajska
Sałatka z tuńczykiem
Sałatka capresse
Sałatka śledziowa
Sałatka gyros

CIASTA:
Mix ciast na paterach ,owoce sezonowe
Napoje: Coca-cola ,sprite,woda mineralna,sok jabłkowy ,pomarańczowy ,woda z miętą i cytryną , kawa, herbata (bez ograniczeń)